Follow us

Am pedalat la Fântânile din Păunești

Am pedalat la Fântânile din Păunești

Pe 6 mai 2023, alături de o parte din comunitatea “Mausolee pe bicicletă” din Focșani am pedalat 100 km pentru a oferi speranța celor pentru care fundația Hospice Casa Speranței va construi două spitale de îngrijire paliativă: unul la Brașov, pentru pacienții adulți și unul la Adunații-Copăceni, pentru copiii cu boli limitatoare de viață. Dar, astăzi nu doar am pus o cărămidă la acest proiect, am făcut mai mult de atât. Am mers pentru prima dată pe bicicleta la fântânile cu cumpănă de pe Valea Caselor, Păunești – o adevărată atracție turistică în devenire!

Am plecat chiar de la Monumentul Unirii din Focșani. În drum spre Păunești am oprit la mai multe monumente istorice spectaculoase și a căror poveste a fost încă o dată pomenită. Prima oprire a fost la Biserica Cazaclii din Odobești pentru ca apoi să oprim la Monumentul Istoric Casa “Milea” din Panciu unde își desfășoară activitatea Patiseria Marco. Am plecat chiar de la Monumentul Unirii din Focșani și prima oprire a fost la Biserica Cazaclii din Odobești pentru ca apoi să oprim la Monumentul Istoric Casa “Milea” din Panciu unde își desfășoară activitatea Patiseria Marco. Ca o curiozitate, casa a fost proiectată de un arhitect care a proiectat Cazinoul Constanța!

La Păunești, prima oprire a fost la fântânile cu cumpănă de pe Valea Caselor construite în jurul anilor 1800 după care am vizitat Biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva, o adevărată catedrală nu doar pentru comunitatea din Păunești ci pentru toată Parohia Panciu. Gazdă ne-a fost părintele protopop Cristi Popa care ne-a încântat, cu adevărat, cu o prezentare amănunțită a istoriei comunei dar și a istoriei lăcașului de cult! La întoarcere spre casă firește că am descoperit și istoria Mănăstirii Brazi, Panciu și spre final ne-am delectat cu o priveliște de vis de la Domeniile Panciu!

No Comments

Reply