Follow us

Ediția 2018

Ediție finalizată cu un concert de excepție!

Cea de-a IV-a ediție a evenimentului “Mausolee pe bicicleta” s-a desfășurat, în an centenar, pe data de 15 septembrie 2018 pe o distanta de 159 km.

A fost prima ediție la care participanții la eveniment au putut achiziționa echipamentele personalizate ”Mausolee pe bicicletă”!

Evenimentul a adunat la start un număr de 152 de cicliști printre care s-a numărat și jurnalistul Lucian Mândruță!

Plecare s-a făcut de la Mausoleul Eroilor Focșani, iar la Mausoleul Eroilor de la Soveja Corul Parohiei Irești, coordonat de părintele paroh Ionel Miron a susținut un recital, în paralel cu o binemeritată pauză de hidratare cu apă, limonadă și tradiționalele poale în brâu făcute de Elena Țuțui, directorul Centrului Cultural ”Simion Mehedinți”, Soveja.

Deliciile culinare au continuat în 2018 și la Mausoleul Eroilor Mărăști unde un ciclist împătimit de arta gătitului i-a așteptat pe participanți cu un gulaș premiat în mai multe concursuri de profil. Tot la Mărăști au urcat și artiștii de la Ansamblul Folcloric ”Țara Vrancei” care i-au delectat pe cicliști cu muzică și voie bună.

Ediția din 2018 a fost și singura ediție de până acum care s-a încheiat cu un veritabil concert extraordinar susținut de artistul Mihai Toma și Orchestra simfonica a Teatrului de Operetă și Musical “Ion Dacian” la Mausoleul Eroilor Marășești.

Evenimentul a fost organizat de către Direcția Județeana pentru Cultură Vrancea în parteneriat cu Asociația VeloPower, Asociația ”Tomiță Lazăr” și Consiliul Județean Vrancea cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului.

Parteneri au fost: Inspectoratul Județean de Poliție Vrancea, Serviciul Salvamont Vrancea, Muzeul Vrancei, Ansamblul Folcloric ”Țara Vrancei”.