Follow us

Descrierea traseului

În 2023 traseul ”Mausolee pe bicicletă” măsoară 150 km și înregistrează 1.300 m diferență de nivel.

Anul acesta plecăm din Odobești, orașul viilor domnești, ca urmare a faptului că sponsorul nostru principal este Beciul Domnesc! În cele ce urmează vă prezentăm traseul de la ”Mausolee pe bicicletă” pentru ca participanții care își doresc să pedaleze eroic să își facă o idee despre acesta. Am împărțit traseul în mai multe segmente, la finalul fiecărui segment existând fie o oprire pentru regrupare, fie o pauză de hidratare.

📌Segmentul 1. Odobești-Monument Ecaterina Teodoroiu, Muncelu (35 km) – 2 ore;

📌Segmentul 2. Monument Ecaterina Teodoroiu, Muncelu – Mausoleul Eroilor Mărăști (20 km) – 1.45 ore;

📌Segmentul 3. Mausoleul Eroilor Mărăști Mausoleul Eroilor Soveja (28 km) – 2 ore;

De la Mausoleul Eroilor Mărăști (altitudine 500 m) traseul de pe DJ 205 K începe cu o coborâre de aproximativ 5 kilometri după care intrăm pe DN 2 L, în direcția Soveja. La intrare pe DN 2 L altitudinea este de aproximativ 300 metri. Distanța de la ieșirea din localitatea Răcoasa și Mausoleul Eroilor Mărăști este de aproximativ 23 kilometri. Preț de aproximativ 15 km traseul este un fals plat cu o înclinație de 1-2%, după care, de la ieșire din Cîmpuri urmează mai multe urcări. Partea cea mai dificilă a traseului este chiar la intrare în comuna Soveja. În cei 15 kilometri plecăm de la o altitudine de 300 metri și ajungem la aproximativ 520 metri. La finalul segmentului, la Mausoleul Eroilor Soveja vă așteptăm și cu poale în brâu.

📌Segmentul 4. Mausoleul Eroilor SovejaMonument Ecaterina Teodoroiu, Muncelu (39 km) – 2 ore;

Este un segment în care coborâm în cea mai mare parte, respectiv 36 kilometri. La finalul segmentului avem celebra urcare de la Valea Cîmpului care măsoară 3 kilometri. La finalul urcării, la Monumentul Ecaterina Teodoroiu facem o pauză de regrupare/hidratare.

📌Segmentul 5. Monument Ecaterina Teodoroiu, Muncelu – Beciul Domnesc, Odobești (33 km) – 2 ore;

Este un segment pe DN 2 L, care începe cu o coborâre și care continuă să coboare preț de aproximativ 14 kilometri. La intrare pe DJ 205 B, după traversarea podului de pe Putna, urmează o urcare de 200 m spre comuna Țifești. La ieșire din aceiași localitate urmează o coborâre de 500 m, după care intrăm pe DN 2 D preț de 2 kilometri. Ulterior, avem 10 km de traseu plat până la monumentul istoric Beciul Domnesc, una din cele mai importante și selecte atracții turistice din regiune.