logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
Strömgatan 18, Stockholm, Sweden
(+46) 322.170.71
ouroffice@freestyle.com

Follow us

Descrierea traseului

”Mausolee pe bicicletă” este un veritabil traseu de anduranță! 156 km, 1.000 m diferență de nivel

Iulian Ene, reprezentantul Randonneurs România și ambasadorul ”Mausolee pe bicicletă” chiar compară acest trase cu un brevet popular de 200 km. De fapt, la ediția 2021, mulți dintre cicliștii interesați au obținut un brevet Randonneurs România ca urmare a participării la tura noastră.

În cele ce urmează vă prezentăm traseul de la ”Mausolee pe bicicletă” pentru ca participanții care își doresc să pedaleze eroic să își facă o idee despre acesta.

Pentru GPX dă click aici

Am împărțit traseul în mai multe segmente, la finalul fiecărui segment existând fie o oprire pentru regrupare, fie o pauză de hidratare.

📌Segmentul 1. Focșani-Cîmpineanca-Jariștea-Bolotești

Este un segment de 22 kilometri cu o diferență de nivel de 160 m pe care ne propunem să îl străbatem într-o oră și 10 minute. La finalul segmentului, la intersecția DJ 205 B cu DN 2 D va exista o pauză de regrupare de 5 minute.

📌Segmentul 2. Bolotești-Țifești-Domeniile Panciu

Este un segment care se evidențiază prin urcarea de la intrarea în comuna Țifești. La aproximativ 10 kilometri de la începutul segmentului, vom organiza o pauză de hidratare într-un loc spectaculos – Resort ”Domeniile Panciu”. Și aici avem o urcare interesantă. Estimăm să facem traseul în 30 minute și să facem o pauză de hidratare de 30 minute.

Oprirea de la Domeniile Panciu va fi un bun prilej de a ne cunoaște mai bine, într-o atmosferă cu miros de cafea și energie proaspătă furnizată de sucuri naturale!

📌Segmentul 3. Domeniile Panciu-Irești-Vidra-Primăria Vizantea

Este poate unul din cele mai solicitante segmente din tot traseul ”Mausolee pe bicicletă” cu mai multe urcări provocatoare. Ca și segmentul 2, acest segment face parte din traseul Concursului de Ciclism ”VeloPower”. Are o distanță de aproximativ 29 kilometri și o diferență de nivel de aproximativ 400 m. Estimăm să parcurgem acest segment într-o oră și jumătate la finalul căruia vom face o pauză de hidratare. Pauza va fi de 10 minute.

📌Segmentul 4. Primăria Vizantea-intersecție DN 2L (Cîmpuri)

Este un segment de 8 km pe care estimăm să îl parcurgem în 40 minute, ca urmare a faptului că există o urcare destul de dificilă chiar aproape de finalul segmentului. La intersecția DJ 205 E cu DN 2 L va exista o regrupare de 10 min, ocazie cu care veți putea alimenta bidoanele cu apă.

📌Segmentul 5. Cîmpuri-Soveja

Este un segment de 15 km pe care estimăm să îl parcurgem în 60 minute. Destinația noastră de la Soveja este Mănăstirea Matei Basarab unde vom asista la un recital cameral oferit de artiștii Diana Jipa (vioară) și Ștefan Doniga (pian). Vom gusta celebrele poale în brâu și vom bea limonadă. Estimăm ca pauza să dureze aproximativ 45 minute. Înainte de plecarea spre Mausoleul Mărăști vom merge până la Mausoleul Soveja pentru a face o poză de grup.

📌Segmentul 6. Soveja-Mausoleul Eroilor Mărăști

Un segment de 22,5 km, dar cu o diferență de nivel considerabilă – în jur de de 200 metri. Dacă primii 19 km din segment – Soveja-Răcoasa) sunt la vale, imediat ce facem stânga spre satul Mărăști începe o urcare care măsoară aproximativ 4 km. Ca urmare a urcării dificile de pe traseu, estimăm ca acesta să fie abordat diferit de participanți, în funcție de pregătirea fizică a acestora. Este un segment pe care estimăm că majoritatea participanților îl vor parcurge în aproximativ 75 minute. Punctul final este Mausoleul Eroilor Mărăști unde va avea loc o pauză de hidratare și o fotografie de grup. Estimăm ca pauza să dureze o 30 minute.

📌Segmentul 7. Mausoleul Mărăști-Monumentul Ecaterina Teodoroiu de la Străoane

Este un alt segment din categoria segmentelor dificile ca urmare a urcării de la Valea Cîmpului. Segmentul măsoară 20 de kilometri, începe cu o coborâre în forță dar ultimii 4 kilometri sunt reprezentați de urcarea de la Valea Cîmpului. Diferența de nivel a segmentului este de 220 metri, timpul estimat al segmentului fiind de o oră. La finalul acestui segment, la Monumentul Ecaterina Teodoroiu se face o pauză de regrupare/hidratare/poză de grup.

📌Segmentul 8. Monumentul Ecaterina Teodoroiu-Mausoleul Mărășești

Momentul în care cicliștii ajung la Monumentul Ecaterina Teodoroiu este momentul în care traseul ”Mausolee pe bicicletă” s-a terminat din punct de vedere al dificultății, dar începe misiunea grea a celor care trebuie să țină plutonul compact și să îi protejeze pe cicliști de eventualele incidente nedorite! Este un segment în care coborârile se succed, iar participanții sunt tentați să ”zboare” pe șosea. Până la Mausoleul Eroilor Mărășești sunt 25 kilometri de coborâri, singura porțiune care va pune probleme minime fiind la ieșirea din orașul Panciu, pe DJ 204 E unde există trei treceri de cale ferată. Pe tot acest traseu cicliștii sunt rugați să fie ponderați și să dea dovadă de responsabilitate. Este o zonă circulată, în care șoferii apasă bine pe accelerație. Așadar, fiți vigilenți, țineți viteza sub control și fiți atenți la cele trei treceri cu calea ferată.

Foarte important!

La intersecția DJ 204 E cu DN 2 (E85) se va face o oprire de regrupare de maxim 5 minute. Pe DN 2 (E85) plutonul de cicliști va circula sub atenta coordonare a IPJ Vrancea. Momentul de final al segmentului este Mausoleul Eroilor Mărășești. Segmentul are o diferență de nivel de 20 m și estimăm să fie parcurs într-o oră.

De aici bicicletele vor fi preluate cu mașini/autocare/autobuze, iar cicliștii vor fi preluați cu microbuze/autocare, în vederea deplasării spre Focșani.

Pentru GPX dă click aici

📌La final ne vedem la Focșani

După transferul la Focșani vom participa cu toții la premierea cicliștilor și, ulterior, ne vom bucura la o petrecere cu paste, vin/bere cu măsură și muzică mixată de un DJ celebru.