Follow us

Despre noi

Totul despre ”Mausolee pe bicicletă

Eveniment marcă înregistrată, premiat la Romanian CSR Awards

”Mausolee pe bicicletă” este un eveniment prin care ne propunem să promovăm și să valorificăm, în rândul pasionaților de velo-turism, mausoleele din Județul Vrancea ridicate în cinstea eroilor din Primul Război Mondial. Plecăm de la Mausoleul Focșani, vizităm Mausoleul Soveja și Mausoleul Mărăști trecem pe la Mausoleul Mărășești și încheiem aventura noastră la Focșani. Promovăm atât eroismul celor care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, dar și valoarea arhitecturală universală a mausoleelor.

Acest eveniment este organizat începând din anul 2015 de ”Zilele Europene ale Patrimoniului” în colaborare și parteneriat cu asociații sportive și instituții publice. Evenimentul este singurul de profil din România unde nu este percepută taxă de participare, grație susținerii de care ne bucurăm din partea sponsorilor!

Evenimente culturale

An de an organizăm evenimente culturale la mausoleele pe care le vizităm diverse și alegem teme specifice pentru care pedalăm. Am organizat donații pentru achiziționarea ”Cumințeniei Pământului” în anul Brâncuși sau am făcut colecte publice de cărți pe care le-am donat bibliotecilor din satul Mărăști și comuna Soveja!

Pure Endurance

Deși nu este un concurs de ciclism, evenimentul oferă satisfacție și celor mai experimentați cicliști. ”Mausolee pe bicicletă” a fost gândit ca un eveniment care să ofere siguranță participanților dar și suport tehnic acestora, în cazul unor defecțiuni minore.