Follow us

Noaptea muzeelor pe bicicletă, ediția 2021

Noaptea muzeelor pe bicicletă, ediția 2021

Echipa ”Mausolee pe bicicletă”, alături de Asociația Sportivă ”AlpaMind” Cycling Team au organizat anul acesta cea de-a VII-a ediție a evenimentului ”Noaptea Muzeelor pe bicicletă 2021”.

Nimic nu poate fi mai frumos decât să îmbini pasiunea pentru sport cu dragostea pentru cultură! 16 mai 2021 a fost o zi frumoasă în care cicliștii din Focșani și Tecuci au pedalat aproape 7o km pe un traseu destul de greu pentru a vizita Casa Memorială ”Al. Vlahuță” din satul Dragosloveni, Vrancea.

Pe o zi însorită, pe alocuri caniculară, aproximativ 50 cicliști au pedalat într-o tură deja tradițională. Față de evenimentele anterioare am adăugat o oprire la Primăria Cîrligele, la invitația primarului Ștefan Moscu.

La Casa Memorială ”Al Vlahuță” lucrurile au fost așa cum le știam deja. Colecția muzeală a fost împrospătată, curtea a fost reamenajată, iar momentele artistice oferite de Grupul Vocal ”Cantus” și actorii Roxana Lupu și Sorin Francu au fost apreciate la superlativ de public.

Am apreciat prezența ES Mihai Ghika și a Prețedintelui Consilului Județean Vracea, Cătălin Toma. Mulțumim doamnei Valentina Porumb custodele Muzeului Memorial ”Al. Vlahuță” pentru că a fost o gazdă excelentă

Mulțumim celor 50 cicliști care au pedalat până la Muzeul Memorial ”Al. Vlahuță” din Dragosloveni.

Mulțumim IPJ Vrancea pentru măsurile de siguranță asigurate în cadrul evenimentului ”Noaptea Muzeelor pe bicicletă”

No Comments

Reply